Στο Thessaloniki Pride η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου

ypes press002
ypes press002

Ελ. Χατζηγεωργίου: «Μόνο όταν αυτές οι συγκεντρώσεις  πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης θα μπορούμε να αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Μόνο τότε θα μπορούμε να κοιτούμε έναν άλλο κόσμο, έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο. Αλλά και τότε θα είμαστε διπλά περήφανοι γιατί θα  μπορούμε να λέμε πως ναι, εμείς τα καταφέραμε», κατέληξε η κ. Χατζηγεωργίου.

 

Στο Thessaloniki Pride 2019 βρέθηκε σήμερα Σάββατο, 22 Ιουνίου, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και απευθύνοντας χαιρετισμό.

Το Thessaloniki Pride 2019 διοργανώθηκε το τριήμερο 18 – 22 Ιουνίου, γιορτάζοντας την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall, 50 χρόνια πριν, όταν  η LGBTI κοινότητα αντιστάθηκε. Το βράδυ της 28ης Ιουνίου 1969 οι θαμώνες του γκέι μπαρ Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη πήραν τις ζωές τους στα χέρια τους και αντιστάθηκαν στην ασύστολη αστυνομική βία. Το γεγονός αυτό σήμανε την έναρξη του LGBTI κινήματος, ενός παγκόσμιου κινήματος που επηρέασε την παγκόσμια πορεία της ιστορίας και τοποθετήθηκε δίπλα στα άλλα παγκόσμια κινήματα, όπως της γυναικείας χειραφέτησης, της φυλετικής ισότητας κ.ά.

Οι εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride κορυφώθηκαν με την παρέλαση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχε και η κ. Χατζηγεωργίου, αφού πρώτα απηύθυνε χαιρετισμό της.

«Πενήντα χρόνια πριν αυτή η νέα σελίδα που άνοιξε στις σχέσεις και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας εμπλουτίστηκε, διευρύνθηκε και συνεχίζει να καταγράφεται με την ίδια δυναμική, την ίδια τόλμη, την ίδια πεποίθηση πως μπορούμε να διεκδικήσουμε, μπορούμε να επιτύχουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάζουμε τον κόσμο και τον τρόπο που ο κόσμος κοιτάζει εμάς», είπε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), η οποία αναφέρθηκε και στο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Και γράφουμε ιστορία γιατί αντλώντας δύναμη και πείσμα από αυτούς τους διαρκείς αγώνες καταφέραμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια να επιτύχουμε το αυτονόητο, να μετατρέψουμε αυτά τα χρόνια αιτήματα σε θεσπισμένους νόμους του κράτους, με τη ψήφιση του νέου ενισχυμένου συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, με την εξίσωση των κοινωνικοασφαλαστικών και φορολογικών δικαιωμάτων τους με τους έγγαμους, με την ψήφιση του νόμου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, με τη κατάργηση του ρατσιστικού άρθρου 347 του ποινικού κώδικα, με την ψήφιση για το θεσμό της αναδοχής, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών σε όλα τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας αλλά και με τη διεύρυνση έπειτα από χρόνια καθυστέρηση, για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης προς τρανς και ίντερσεξ άτομα, σε θέματα εργασίας, απασχόλησης, πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό».

«Μόνο όταν αυτές οι συγκεντρώσεις  πάψουν να έχουν λόγο ύπαρξης θα μπορούμε να αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Μόνο τότε θα μπορούμε να κοιτούμε έναν άλλο κόσμο, έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο. Αλλά και τότε θα είμαστε διπλά περήφανοι γιατί θα  μπορούμε να λέμε πως ναι, εμείς τα καταφέραμε», κατέληξε η κ. Χατζηγεωργίου.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτο πρώτο πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο δημόσιου χαρακτήρα στο Ιπποκράτειο η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Επόμενο άρθροΈγκριση του υπ’ αρ. 1/2019 πρακτικού της τριμελούς επιτροπής εξέτασης ενστάσεων για τη με αρ. 2384/18-04-2019 (19PROC004822848) διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού, αποδοχή εν μέρει της υπ’ αριθ. 3730/10.06.2019 ένστασης της εταιρείας «PlanO2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΕ», αναβαθμολόγηση της τεχνικής προσφοράς της ενιστάμενης εταιρείας και αναπομπή στην τριμελή επιτροπή διεξαγωγής διαγωνισμών προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών για την εκ νέου βαθμολόγηση των προσφορών βάσει σχέσης ποιότητας – τιμής και την ανάδειξη της πλέον συμφέρουσας προσφοράς και συνακόλουθα του προσωρινού αναδόχου (Α.Π.: 4131/24-06-2019).