Το ΥΜΑ-Θ βαδίζει στο δρόμο της διαφάνειας που έβγαλε τη χώρα από την κρίση

ypes press002
ypes press002

Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

 (Εφημερίδα Ανατοπή)

Τίτλος: Το ΥΜΑ-Θ βαδίζει στο δρόμο της διαφάνειας που έβγαλε τη χώρα από την κρίση

 

Τα fake news των συστημικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη συστράτευση με το μόνο προεκλογικό εργαλείο της Νέας Δημοκρατίας, τη συκοφάντηση και τις ψευδολογίες, άγγιξαν και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» για δήθεν μοιρασιά κονδυλίων από το ΥΜΑ-Θ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια… ανάμνηση παλαιότερων εποχών και μια απεγνωσμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και διαρκούς συκοφάντησης, η οποία δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους πολίτες, παραπληροφορεί και φυσικά δε σέβεται το δικαίωμά τους στην αντικειμενική ενημέρωση, ακυρώνοντας τη λειτουργία του Τύπου σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Μέσα στην τοξική λάσπη του δημοσιεύματος, που αναπαρήγαγαν και άλλα μέσα ενημέρωσης, πνίγηκε η προσπάθεια παραπληροφόρησης των πολιτών και υποβάθμισης του ρόλου του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Αλλά μάλλον αυτό που ενοχλεί είναι ότι το ΥΜΑ-Θ έχει αρχίσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει έναν παραγωγικό, ουσιαστικό ρόλο, που στόχο έχει την αναπτυξιακή θωράκιση της Βόρειας Ελλάδας, το συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία, τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς και τους πολίτες σε όλη την έκταση της αρμοδιότητάς του, ώστε να θέσει τις προτεραιότητες και να διεκδικήσει την πορεία προς την ανάπτυξη και την εξεύρεση λύσεων.

Ειδικότερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ρόλος του ΥΜΑ-Θ είναι ακόμη πιο κομβικός, καθώς αποτελεί πλέον το δίαυλο επικοινωνίας, συνεργασίας και εξωστρέφειας, με στόχο τη συνανάπτυξη στα Βαλκάνια.

Όσο για το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου και τα δήθεν ποσά που μοιράστηκαν, καλό είναι οι συντάκτες  του  να αξιοποιούν καλύτερα το εργαλείο της Διαύγειας και να μην εκτίθενται τόσο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 200.000 ευρώ που αναφέρονται ως ”μοιρασιά’, τα 180.000 αφορούσαν την αύξηση τακτικής χρηματοδότησης  της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας!

Οι περίφημες υπογραφές αφορούσαν:

– Επιχορήγηση 1.500 ευρώ στη ΡΟΗ ΚΟΙΝΣΕΠ για διοργάνωση πανελλήνιων μαθητικών αγώνων, 1.500 ευρώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αβάντες Ξάνθης με 1.500 για συνδιοργάνωση και συμμετοχή του Συλλόγου στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Πάφου στην Κύπρο, με 10.000 ευρώ στον φορέα Thessaloniki Pride για τη διοργάνωση των ετήσιων εκδηλώσεων και του φεστιβάλ στις 22.6.2019.

– Σε ό,τι αφορά τον ετήσιο προϋπολογισμό έως 10.000 ευρώ, για την παροχή υπηρεσιών παραγωγής φωτοαντιγράφων για τις ανάγκες του 20μελούς Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που εντάσσεται στο Υπουργείο Εσωτερικών-ΥΜΑΘ, είναι πάγια ετήσια προβλεπόμενη.

–     Σε ό,τι αφορά την επιχορήγηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας με 180.000 ευρώ είναι τακτικές ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας των εργαζομένων και λειτουργικών εξόδων αυτής. Επίσης το συγκεκριμένο ποσό θα καλύψει και την μεταστέγαση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

–      Σε ό,τι αφορά την διεθνή συνεδριακή διοργάνωση του διήμερου Βαλκανικού Φόρουμ για την επιχειρηματικότητα, με προϋπολογισμό 66.500 ευρώ υπηρετεί τον στόχο του ΥΜΑΘ για δικτύωση και συνεργασία των επιχειρηματικών και ερευνητικών  φορέων των 6 χωρών των Βαλκανίων: Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας.

Η “μοιρασιά χρήματος”  από το σημερινό υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπως αποδεικνύεται,  παραμένει μόνο στη φαντασία των συντακτών του δημοσιεύματος. Η διασφάλιση της διαφάνειας σε όλα τα πεδία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα από τα μονοπάτια που οδήγησαν στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Σε αυτόν το δρόμο βαδίζει και το ΥΜΑ-Θ.

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΥΜΑ-Θ για την παρουσίαση δράσεων από το πρόγραμμα «Στηρίζω»