ΔΤ – «Δημιουργώ» Νέο πρόγραμμα του ΥΜΑΘ

ypes press002
ypes press002

Δράσεις πολιτιστικής δημιουργίας και προστασίας του περιβάλλοντος ενισχύει το ΥΜΑΘ με το νέο πρόγραμμα «Δημιουργώ»

Την προώθηση αφενός της πολιτιστικής δημιουργίας και αφετέρου της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας ενισχύει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) μέσα από το νέο πρόγραμμα «Δημιουργώ».

Το νέο πρόγραμμα του ΥΜΑΘ «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», προϋπολογισμού 187.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου, έχει στόχο την προώθηση της ευαισθητοποίησης και της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και την  υιοθέτηση και προαγωγή καλών και καινοτόμων πρακτικών στους τομείς της περιβαλλοντικής προστασίας και της πολιτιστικής δημιουργίας.

Απώτερος στόχος είναι η αύξηση συμμετοχής των πολιτών σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη συνεργασιών για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την πολιτιστική δημιουργία και η ενίσχυση της υποστήριξης των δράσεων δικτύωσης των πολιτών.

Η παρουσίαση του προγράμματος «Δημιουργώ» θα γίνει σε εκδήλωση του ΥΜΑ-Θ την Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, στις 5 μ.μ., στο Εντευκτήριο του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας, στην Αποθήκη Α’ (Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης), όπου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν λεπτομερώς για τις προδιαγραφές του προγράμματος και για όποιες άλλες πληροφορίες θα ήθελαν να αποκομίσουν.

Στο πρόγραμμα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους  σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής δημιουργίας, ενώ το ανώτατο ποσό επιχορήγησης για κάθε δικαιούχο είναι 3.000 ευρώ.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 24 Απριλίου 2019 και ολοκληρώνεται στις  17 Μαΐου 2019 στις 12 μ.

Προηγούμενο άρθροΣτις εκδηλώσεις για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)
Επόμενο άρθροΣτις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)