Στο συνέδριο «Ευρώπη: Η βαλκανική φαντασίωση» στο ΠΑΜΑΚ απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

ypes press002
ypes press002

Στο συνέδριο που συνδιοργανώνουν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με τίτλο «Ευρώπη: Η βαλκανική φαντασίωση. Σύγχρονα ζητήματα και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα 12 Απριλίου 2019, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Απριλίου 2019 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατά το χαιρετισμό της ανέφερε: «Η Ελλάδα έχει συμβάλει ιστορικά στην οικοδόμηση πνεύματος συνεργασίας και αλληλοκατανόησης στα Βαλκάνια. Σε δύσκολες ακόμη περιόδους αιματηρών και ιδεολογικών διαιρέσεων στην Ευρώπη, η Ελλάδα έχει πάρει πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό πλαίσιο συνεργασίας στην περιοχή. Πρωτοβουλίες που έγιναν αξιέπαινα παραδείγματα πολιτικής προς μίμηση και από άλλα βαλκανικά κράτη. Η Συμφωνία των Πρεσπών ξανάβαλε με θετικό τρόπο τα Βαλκάνια στον παγκόσμιο χάρτη πολιτικής. Με θέληση και αποφασιστικότητα, η Ελλάδα έγινε αυτή τη φορά παράδειγμα θαυμασμού για την επιτυχή κατάληξη μιας ιστορικής διαμάχης με πολλαπλές αγκυλώσεις εκατέρωθεν των συνόρων».

Σύμφωνα με την κ. Χατζηγεωργίου, «η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων με το συνέδριό της συμβάλλει στην κατανόηση και στην εμπέδωση αυτού του νέου κλίματος συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Η επιστημονική της γνώση είναι χρήσιμη για τη χάραξη και την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών που θα κοιτάζουν στο μέλλον. Και επειδή κοιτάζω στην αίθουσα και βλέπω πολλές νέες και νέους, φοιτήτριες και φοιτητές, εύχομαι να είναι μια καλή ευκαιρία γόνιμου προβληματισμού και διαλόγου για τα ζητήματα της περιοχής και για ένα καλύτερο μέλλον».

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση – Απάντηση Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)
Επόμενο άρθροΗ Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, εγκαινίασε την έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη «Το Άγιον Όρος για όλους»