Εκδήλωση ΥΜΑ-Θ για την παρουσίαση δράσεων από το πρόγραμμα «Στηρίζω»

ypes press002
ypes press002

Σε μια εκδήλωση – γιορτή του ΥΜΑ-Θ, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, με αφετηρία την προσήλωση στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ισότητας, θα ανακοινωθούν οι 45 σύλλογοι και φορείς που επιλέχθηκαν, καθώς πληρούσαν τις προϋποθέσεις, για να λάβουν τη στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης μέσα από το πρόγραμμα «Στηρίζω» για την «Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων της Μακεδονίας και της Θράκης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 14 από τους επιλεγέντες συλλόγους θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους και θα ακολουθήσει η προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων με τίτλο ‘Το δώρο’, που παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ακαδημία Κινηματογράφου της Μπάτεν Βυτεμβέργης του Γιάκοπ Φρέι και αφορά τα κοινωνικά στερεότυπα αδυναμίας.

Επίσης, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ Βασίλης Ντάρμας και Μαριάννα Αβραμάκη θα παρουσιάσουν δύο κείμενα που αναφέρονται στην καρδιά των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν και βιώνουν τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για τους ‘Αόρατους Ανθρώπους’ της Όλγας Στέφου και ένα απόσπασμα από τον ‘Ζητιάνο’ του Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Την εκδήλωση θα καλύψουν με την τέχνη τους μουσικοί του δρόμου.

Η κοινωνική πολιτική είναι από τις κορυφαίες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και στόχος του προγράμματος «Στηρίζω» είναι να ενισχύσει, χωρίς διακρίσεις, τις δράσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων και να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών σε πράξεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση θα γίνει στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 6 μ.μ.

 

Προηγούμενο άρθροΤο ΥΜΑ-Θ βαδίζει στο δρόμο της διαφάνειας που έβγαλε τη χώρα από την κρίση
Επόμενο άρθροΣτην Κοζάνη η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου για τον εορτασμό της Εθνική Επετείου της 25ης Μαρτίου