«Δεν αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας» Συνέντευξη της ΥΜΑΘ στο ραδιόφωνο του Alpha

ypes press002
ypes press002

«Δεν αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας».

 

«Σέβομαι απεριόριστα τις όποιες αγωνίες τρέφουν οι συμπολίτες μου, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να διαδηλώνει» δήλωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha ,η Υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφερόμενη στο σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

«Το σεβόμαστε απεριόριστα, τους καλούμε όμως σε αυτή τη διαδήλωση και τη συγκέντρωση να απομονώσουν όλες τις ακραίες φωνές. Στη Μακεδονία και τη Θράκη κα.Νικόλτσιου τις προηγούμενες ημέρες ζήσαμε πολύ άσχημες εικόνες βλέποντας αφίσες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία τους επικήρυξαν περί προδοσίας. Αυτές είναι εικόνες που δεν τιμούν ούτε τις πόλεις μας ούτε τους ανθρώπους ούτε τους ανθρώπους που πολιτεύονται» συμπλήρωσε η κα. Νοτοπούλου.

«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν αμφισβητείται» τόνισε η Υφυπουργός υπογραμμίζοντας πως «με τη συμφωνία των Πρεσπών, παίρνουμε πίσω το όνομα, η γειτονική χώρα θα ονομάζεται πλέον Βόρεια Μακεδονία . Δεν αμφισβητείται η γλώσσα και δεν αμφισβητείται η ιστορία. Οφείλουμε να μην στρουθοκαμηλίζουμε και να αφήσουμε πίσω τα βαρίδια που κουβαλάει η Θεσσαλονίκη».

Ερωτηθείσα για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μακεδονικό, η Υφυπουργός τόνισε πως η αντιπολίτευση έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα και πως η στάση της , είναι επικίνδυνη.

«Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ στις κυβερνήσεις τους κινούνταν στη γραμμή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αδυνατώ να καταλάβω τι κάνουνε, πέραν του να πλειοδοτούν σε έναν ακραίο λαϊκισμό. Έχουν εναγκαλιστεί με ακροδεξιές φωνές και αυτό είναι επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Η κα. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ΥΜΑΘ στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Μακεδονίας και της Θράκης , στον ευρωπαϊκό όμιλο εδαφικής συνεργασίας και σε μια σειρά από φόρουμ που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων με στόχο να είναι το ΥΜΑΘ ο καταλύτης της Βαλκανικής συν ανάπτυξης .

Αναφορικά με την υποψηφιότητά της για το Δήμο της Θεσσαλονίκης, η κα. Νοτοπούλου δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή για την ίδια να έχει την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο ανήκει, υπογράμμισε όμως πως πρόκειται για μια αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία συμμετέχουν πολλοί προοδευτικοί πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Βασικά θέματα στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης η κα. Νοτοπούλου θέτει όπως είπε την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της πόλης. Την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό. Δυο ζητήματα διαχρονικά και άλυτα όπως είπε καθώς από τη μία δεν υπήρχαν συγκροτημένες επεξεργασίες και από την άλλη υπήρχαν κωλύματα. «Αποδυναμωμένη τοπική αυτοδιοίκηση, στελεχιακό δυναμικό και μια άλλη προσέγγιση» .

«Έχω καθαρές πολιτικές θέσεις και έχω και όραμα και γι αυτό το όραμα αγωνίζομαι γιατί το πιστεύω και το κάνω με όλη μου την καρδιά» είπε η κα. Νοτοπούλου.

«Το κυκλοφοριακό απαιτεί ισχυρή βοήθεια από την πλευρά της κυβέρνησης και αυτή η προσπάθεια γίνεται» δήλωσε η Υφυπουργός ενώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων υποστήριξε πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με ανακύκλωση στην πηγή».

Εμφανίστηκε ακόμη κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στους Δήμους, τονίζοντας πως πρόκειται για υποχρέωση της δημοτικής αρχής και γι αυτό ακριβώς η κυβέρνηση προβαίνει σε προσλήψεις.

Ερωτηθείσα για το θέμα της ασφάλειας και του ασύλου στα Πανεπιστήμια , η κα. Νοτοπούλου απάντησε πως « η επίκληση στο άσυλο είναι πονηρή από τη μεριά της αντιπολίτευσης που επιτίθεται στο νόμο για τα Πανεπιστήμια».

Προηγούμενο άρθρο“Αυτό που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη, είναι σκληρή δουλειά” Συνέντευξη στο Happy Day στον Alpha
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ