Επίσκεψη της Κ. Νοτοπούλου και του Αλ. Χαρίτση στην Α’ προβλήτα του λιμανιού – Ανακοίνωση προγράμματος ενίσχυσης των δράσεων της νεολαίας

ypes press002
ypes press002

Την Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Στο πλαίσιο της παρουσίας τους ανακοινώθηκε η στήριξη και χρηματοδότηση δράσεων νεολαίας ύψους 210.000 ευρώ.

Σε δήλωση της προς τους δημοσιογράφους η κ. Νοτοπούλου ανέφερε:

“Καταφέραμε η Α’ προβλήτα να παραμείνει στην κοινωνία της πόλης, οι χώροι της να αποδοθούν για δημόσιες και πολιτιστικές χρήσεις, στα Μουσεία, το Φεστιβάλ, στον δήμο Θεσσαλονίκης, και τούτο είναι μια από τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να αποδώσει ελεύθερους χώρους, και να δώσει χώρο στις δράσεις των ανθρώπων, κυρίως των νέων της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό είχαμε και μια συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Αλέξη Χαρίτση, που δέχτηκε να υποστηρίξει μια πρόταση του ΥΜΑΘ να χρηματοδοτήσουμε δράσεις νεολαίας, με έναν προϋπολογισμό της τάξης των 210.000 ευρώ. Το πρόγραμμα θα αφορά δράσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, δηλαδή σε Συλλόγους και οργανώσεις πολιτών, κυρίως νέων, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, δράσεις αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής πολιτικής.

Ελπίζουμε πως ο κόσμος της πόλης, κυρίως η νεολαία θα αγκαλιάσει μια τέτοια πρωτοβουλία, και μέσα από workshop και διάφορες παρουσιάσεις που θα γίνουν σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Θα δοθεί ο χώρος και ένα πρώτο βήμα στους νέους για να φέρουν μια πιο καινοτόμα προσέγγιση στα πράγματα. Αυτό ικανοποιεί και μια δικιά μας ανάγκη να υπάρξει και περισσότερη διαφάνεια στο υπουργείο  Μακεδονίας – Θράκης, αλλά κυρίως μια πιο στοχευμένη και συγκροτημένη πολιτική”.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, είχαν σύντομη συνομιλία με την γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό, η οποία τους ενημέρωσε για την εν εξελίξει διοργάνωση του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου, σε ημερίδα για το πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»
Επόμενο άρθροΟμιλία της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνας Νοτοπούλου, στα εγκαίνια της 34ης Philoxenia