Χαιρετισμός της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου σε ημερίδα στον Ίασμο

ypes press002
ypes press002

Στον Ίασμο του Ν.Ροδόπης, για να ανοίξει τις εργασίες ημερίδας για την άμπελο, την προώθηση προϊόντων και διαδικασίας παραγωγής τους βρέθηκε σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, προσκεκλημένη του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου.

Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, να βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά σε συντονισμένες δράσεις που θα αναδείξουν την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων μέσω της εκπόνησης ενός Εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας αγροτικών προϊόντων που να αναγνωρίζεται διεθνώς, συμπλήρωσε η κα Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός στην ομιλία της τόνισε ότι η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα, συμπληρώνοντας ότι η  ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει – και στηρίζει -με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, εντάσσεται και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ και την μείωση -έως και 35%- των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Κλείνοντας την ομιλία της η κα Νοτοπούλου, ευχήθηκε, η γιορτή αυτή να γίνει ένας τοπικός πολιτιστικός θεσμός και το φημισμένο τσίπουρο Ιάσμου να κάνει τον όμορφο αυτό τόπο αγροτο-τουριστικό προορισμό.

Προηγούμενο άρθροΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Επόμενο άρθροΣυναντήσεις της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στη Ροδόπη