Συνάντηση της ΥΜΑΘ με την Πρέσβειρα της Ινδίας κα Shamma Jain

ypes press002
ypes press002

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, στο γραφείο της στο Διοικητήριο με την Πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, κα Shamma Jain.

Η Υφυπουργός κα Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες του ΥΜΑΘ να βοηθήσει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της περιοχής της Βορείου Ελλάδος. Τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς η Ινδία θα είναι και η τιμώμενη χώρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το 2019. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ευαισθησίες της περιοχής της Μακεδονίας και Θράκης για τις οποίες η Ινδή Πρέσβειρα κατέδειξε κατανόηση καθώς παρόμοια προβλήματα παρουσιάζει και η Ινδία με γειτονικές της χώρες.

Η Πρέσβειρα κα Shamma Jain υπογράμμισε τις βαθιές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες των δύο χωρών που φτάνουν πίσω στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ινδίας για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας στον αγροτικό τομέα, δίνοντας έμφαση στην ανάληψη αμοιβαίων επωφελούμενων πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη και ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα της Βορείου Ελλάδος. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Ινδία επιδιώκει να δημιουργήσει επενδυτικά επιχειρηματικά δίκτυα στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα οποία θα δώσουν ώθηση στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για κατασκευή ιστότοπου
Επόμενο άρθροΔΤ- Μήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά