ΔΤ- Αναγόρευση της ΥΜΑΘ κας Μ. Κόλλια-Τσαρουχά σε Επίτιμη Πρόεδρο του Αρχείου Ελληνικού Χορού

ypes press002
ypes press002

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στην πολιτιστική και φιλανθρωπική εκδήλωση «Παραδοσιακή Κουλτούρα & Φιλαλληλία», που διοργάνωσε το Αρχείο Ελληνικού Χορού, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά αναγορεύτηκε ως επίτιμη πρόεδρος του Αρχείου Ελληνικού Χορού.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συμμετοχή:

  • του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης
  • της Γραμματείας Αλληλεγγύης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
  • της Φιλανθρωπικής Εταιρείας “Σίτισης”

και των Πολιτιστικών Συλλόγων:

  • Ευόσμου “Κύριλλος & Μεθόδιος”
  • Αρχαίας Κορίνθου “Ο Απόλλων” και
  • Νέας Πολιτείας Ευόσμου,

στην Αίθουσα Τιμών  της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Η Υφυπουργός, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στη σχετική της ευχαριστήρια ομιλία, δήλωσε:

Η σημερινή εκδήλωση, μαζί με το πείσμα και το πάθος των μελών του Αρχείου Ελληνικού Χορού, στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους υποτιμούν τη σημασία της κοινής μας ταυτότητας και τη ξεκάθαρης ιστορικής μας συνέχειας. Το Αρχείο Ελληνικού Χορού από την ίδρυσή του, αποτελεί πρωτεργάτη στον αγώνα για την προστασία και τη μεταλαμπάδευση της πολύτιμης παρακαταθήκης μας στις επόμενες γενιές.

Η τιμή που μου κάνει η αναγόρευση ως επίτιμος πρόεδρος του Αρχείου είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς μάλιστα στη διάρκεια της ιστορίας του, το Αρχείο είχε μέλη ξεχωριστού πνευματικού και πολιτισμικού διαμετρήματος, όπως ο μεγάλος πνευματικός Έλληνας, ο Νεοκλής Σαρρής. Η αναπλήρωση του κενού που άφησε πίσω του όταν έφυγε από τον κόσμο μας το 2011, αποτελεί μια τεράστια ευθύνη, την οποία ελπίζω, με τη βοήθεια του Θεού και την αγάπη των συμπολιτών μου, να φέρω σε πέρας.

Αναλαμβάνουμε τη σκυτάλη και μεταλαμπαδεύουμε το μήνυμα της ενότητας και του αλληλοσεβασμού στους συνανθρώπους μας. Ελλάδα σημαίνει Πολιτισμός, Ελλάδα σημαίνει Φως, Ελλάδα σημαίνει Ενότητα και Ελευθερία. Ας τιμήσουμε και ας φωτίσουμε με το παράδειγμά μας, αυτές τις έννοιες.

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Συνάντηση της ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔΤ- Ομιλία της ΥΜΑΘ στη Βουλή για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2018