ΔΤ- Συνάντηση ΥΜΑΘ με εμπορική και οικονομική αντιπροσωπεία επιχειρηματικών φορέων της Κύπρου

ypes press002
ypes press002

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά υποδέχτηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο εμπορική και οικονομική αντιπροσωπεία επιχειρηματικών φορέων της Κύπρου, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χρήστο Πατσαλίδη και παρουσία του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντώνη Μανδρίτη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι κ.κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, Ξένια Φωτίου και Παναγιώτης Παπαφιλίππου (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος αντίστοιχα του Κυπροελλαδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου) και ο κ. Ιωσήφ Κυπραίος, επικεφαλής του εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα.

Στη συνέχεια η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε με μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού.

Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Είναι χαρά μου να επιβεβαιώνεται σε κάθε επαφή και συνεργασία μου με τους Κύπριους αδερφούς να διαπιστώνω ότι οι ακατάλυτοι δεσμοί που μας ενώνουν παραμένουν ισχυρό και σταθερό θεμέλιο για το μέλλον των χωρών και των λαών μας. Στη σημερινή μας συνάντηση πέρα από τους ιστορικούς δεσμούς μας καταγράψαμε και αναδείξαμε τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και στο οικονομικό πεδίο. Θεωρώ ότι έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την οικονομική μας συνεργασία και τις επιχειρηματικές συνέργειες σε μια ιστορική καμπή και για τις δύο χώρες.

Η πολυεπίπεδη σχέση των δύο χωρών βοηθάει και στην αξιοποίηση των γεωστρατηγικών τους πλεονεκτημάτων. Αποτελούμε παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, ρόλος ο οποίος μας αναγνωρίζεται διεθνώς. Τέλος θα πρέπει να επιβεβαιώσω την κοινή μας πορεία για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος, την απελευθέρωση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου και τη διασφάλιση της ειρηνικής επανένωσης της. 

 

Προηγούμενο άρθροΗ επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περίπτερο του ΥΜΑΘ στην 82η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΗ Φλόγα της Αγάπης των Εθελοντών Αιμοδοτών στο ΥΜΑΘ