Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

25 4 2017 008
25 4 2017 008

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά παραβρέθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας-ΝΟΗΣΙΣ.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 2700 μαθητές, προερχόμενοι από 150 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και όμορες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 400 εκπαιδευτικοί τους, παρουσιάζοντας 240 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, την ρομποτική, αυτοματισμούς και ερευνητικά project.

Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:

Νομίζω ότι είναι σε όλους προφανές πόσο απαραίτητες και πόσο ελπιδοφόρες για τη χώρα μας είναι πρωτοβουλίες και προσπάθειες όπως το Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Ο τόπος μας έχει την ανάγκη να στραφεί στη δημιουργικότητα, στην τεχνολογία, στην επένδυση πάνω στην «3η βιομηχανική επανάσταση» που βγάζει από το επίκεντρο τη βαριά βιομηχανία και δίνει προτεραιότητα στην καινοτομία και στις νέες επιστημονικές προσεγγίσεις. Αυτή η προσέγγιση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη κάθε σύγχρονης χώρας που επιχειρεί να κατακτήσει δυναμικά μια θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Το 9ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής, είναι εφαλτήριο για ένα πολύ ενδιαφέρον μέλλον, με πολλές προσπάθειες και εργασίες στους πιο ελπιδοφόρους τομείς. Ως Υφυπουργός Εσωτερικών για τη Μακεδονία και τη Θράκη μας, καλώ όλους, κυρίως τους νέους, να εκμεταλλευτούν την εμπειρία που τους προσφέρει και να την αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό, έτσι ώστε ν’ ανοίξουν νέοι δρόμοι ανάπτυξης και να ωφεληθεί το σύνολο της κοινωνίας μας.

Προηγούμενο άρθροΗ Υφυπουργός Μ. Κόλλια-Τσαρουχά εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια Τσαρουχά στα εγκαίνια της Freskon