Η ΥΜΑΘ στα Εγκαίνια της 10ης Ζωοτεχνίας

2 2 2017b 021
2 2 2017b 021

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, παραβρέθηκε χθες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στην Τελετή Εγκαινίων της 10ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία “Ζωοτεχνία”, που διοργανώνει η ΔΕΘ Helexpo, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου. Στην ομιλία της, η κα Κόλλια-Τσαρουχά αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης για την ανάδειξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και υπογράμμισε ότι η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί κομβικό παράγοντα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ανάμεσα σε άλλα, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), δήλωσε:

Η ΔΕΘ, μέσα από την Έκθεση Ζωοτέχνια, συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση και ανάδειξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, αναδεικνύοντας τα εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης και δίνοντας την ευκαιρία στους παραγωγούς μας να αναπτύξουν ισχυρότερες διασυνδέσεις με το σύνολο της κοινωνίας. Δίνει επίσης την ευκαιρία στους εξαιρετικούς Έλληνες επιστήμονες του κλάδου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες με την εφαρμογή τους μπορούν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στη βελτίωση και ενίσχυση της παραγωγής. Η Κυβέρνηση και το π. Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης , βρίσκονται δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια, δίπλα στους παραγωγούς, έχοντας βασικό στόχο την Ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα. Είμαστε αποφασισμένοι τα προβλήματα της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας να επιλυθούν οριστικά. […] Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι μας στην πρόθεση και στον στόχο: Ο πρωτογενής τομέας μπορεί, και πρέπει να γίνει, η κινητήρια δύναμη για την ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας μας.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός της ΥΜΑΘ στην ημερίδα “Ελληνικές Φυλές Παραγωγικών Ζώων – Η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας”
Επόμενο άρθροΚοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στο ΥΜΑΘ προς τιμήν του Προξενικού Σώματοςn