Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Ημερίδα με θέμα «Προοπτικές για μία ανθεκτική Ελληνική Γεωργία και το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027»

kalafatis_KAP

KAP

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Ημερίδα με θέμα «Προοπτικές για μία ανθεκτική Ελληνική Γεωργία και το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027» 

Καλαφάτης: «Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη των αγροτών και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα»

 “Έχουμε απόλυτη ενσυναίσθηση των προβλημάτων. Έχουμε και τη βούληση να εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο  για τη στήριξη της κοινωνίας και των παραγωγικών δυνάμεων. Nα είστε σίγουροι ότι θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για τη στήριξη αγροτών, επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά και των νοικοκυριών”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στην Ενημερωτική Ημερίδα για τις «Προοπτικές για μία ανθεκτική Ελληνική Γεωργία και το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διοργανώθηκε με τη συμβολή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν η Παγκόσμια Τράπεζα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπογράμμισε ότι “οι αγρότες, όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες δυσκολίες, που προκάλεσε η πανδημία και αύξησε η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ξενόφερτη ενεργειακή κρίση, συνέπεια του πολέμου, σε συνδυασμό με τα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν πολλές καλλιέργειες, προκάλεσαν σειρά ανατιμήσεων με αβάσταχτες επιπτώσεις, τόσο στον αγροτικό κόσμο, όσο και στους καταναλωτές. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση, στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών, με μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, αλλά και με μέτρα που ελήφθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα”. 

“Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Τα οφέλη είναι πολλαπλά για το σύνολο των αγροτών της ελληνικής περιφέρειας. Με ενισχύσεις και στήριξη των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις, κίνητρα για νέους αγρότες, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας”, τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη στην εκδήλωση της 4ης ΥΠΕ με θέμα την Παχυσαρκία στην Πλατεία Αριστοτέλους
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια του 41ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης