Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εγκαινίασε το «Κέντρο Ενημέρωσης Αγροτικής και Συνεταιριστικής Ιστορίας – Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στη Ξάνθη

1484393196
1484393196

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, εγκαινίασε, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, το «Κέντρο Ενημέρωσης Αγροτικής και Συνεταιριστικής Ιστορίας – Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο Νεοχώρι Σταυρούπολης Ξάνθης. Στο χαιρετισμό της η Υφυπουργός τόνισε:

«Το Κέντρο Αλέξανδρος Μπαλτατζής αποτελεί φόρο τιμής  απέναντι στον άνθρωπο που εργάστηκε όσο λίγοι για το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα και προώθησε με τον αγώνα του τη Δημοκρατία και την εγκαθίδρυση της σύγχρονης πολιτείας στον τόπο μας. Αυτό το έργο τον τοποθετεί δικαιωματικά ανάμεσα στους μεγάλους πολιτικούς της μοντέρνας ιστορίας μας. Οι δημιουργοί του Μουσείου, τιμούν όχι μόνο τον πολιτικό άνδρα, αλλά και ολόκληρη τη ιστορία αυτού του τόπου, που χαρακτηρίζεται από αμέτρητους εθνικούς και πολιτικούς αγώνες για ελευθερία, δικαιοσύνη και ευημερία των πολιτών. Τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα αποτελούν την αδιαμφισβήτητη κληρονομιά μας και έτσι θα παραμείνουν».



Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γ. Παυλίδη
Επόμενο άρθροΥποδοχή του Νέου Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας από την ΥΜΑΘ