Καλωσόρισμα της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά προς τους συμμετέχοντες στη ΔΣΟ

1484393313 1
1484393313 1

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, καλωσόρισε στο Διοικητήριο, χθες Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, τον Πρόεδρο της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Σεργκέι Ναρίσκιν, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση, τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) κ. Σεργκέι Ποπόφ, τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ κ. Ιωάννη Αμανατίδη, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Αναστάσιο Κουράκη, ομάδα 11 Ρώσων αξιωματούχων και αντιπροσωπεία Ελλήνων Βουλευτών, στη συνάντηση που προηγήθηκε της επίσημης τελετής έναρξης της ΔΣΟ.



Η Υφυπουργός απηύθυνε στη συνέχεια χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της ΔΣΟ και απέδωσε τιμητικές πλακέτες στους Προέδρους των Κοινοβουλίων, κ.κ. Ν. Βούτση και Σεργκέι Ναρίσκιν,  με τη ρήση του Αποστόλου Παύλου “Aρα ουν ως καιρόν έχομεν, εργαζώμεθα το αγαθόν προς πάντας”.



Στο χαιρετισμό της, κατά την επίσημη τελετή έναρξης της ΔΣΟ, στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Υφυπουργός, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε τα παρακάτω:

«[…] Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας γίνεται φέτος στη Θεσσαλονίκη, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίσταση. Κρίσιμη, όχι μόνο εξαιτίας της πρωτοφανούς σε έκταση και ένταση οικονομικής κρίσης, αλλά γιατί ο Δυτικός Πολιτισμός έφτασε πλέον στο σημείο όπου καλείται να επιλέξει τη μελλοντική του πορεία,  ανάμεσα σε μια κοινωνία με επίκεντρο τον Aνθρωπο ή σε μια κοινωνία που μοναδικό της στόχο θα έχει τη χωρίς κανόνες επιδίωξη του κέρδους.

[…] Επιτρέψτε μου επίσης να πω ότι η οδός που παραμερίζει τον Aνθρωπο και τα δικαιώματά του, είναι κάθετα ενάντια στην Ορθοδοξία, η οποία ως βασικά της ζητούμενα θέτει το Σεβασμό της Ανθρώπινης Ταυτότητας, αλλά και την Ανεκτικότητα. Ως εκ τούτου, υπονομεύει και τη σύγχρονη Δημοκρατία, που χτίστηκε πάνω σ’ αυτές τις αρχές.

[…] Η Ορθοδοξία, κατά την άποψή μου, είναι η κιβωτός που διαφυλάσσει τα πανανθρώπινα μηνύματα της αγάπης, της αλληλεγγύης, των αρχών και των αξιών.  Αποτελεί ευτυχή συγκυρία ότι το 2016, που έχει κηρυχθεί έτος Ελλάδας – Ρωσίας, συμπίπτει με την επανατοποθέτηση των δύο ιστορικών ορθοδόξων εθνών στο επίκεντρο των εξελίξεων. Περισσότερο, λοιπόν, από ποτέ διαφαίνεται η ευθύνη μας να μεταδώσουμε ξανά τα μηνύματα της Ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο και να επαναπροσανατολίσουμε το ευρωπαϊκό ιδεώδες προς μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, και προς ανώτερα ιδανικά.

[…] Θα μου επιτρέψετε να παραθέσω τη σχετική ρήση του Απόστολου Παύλου: “Aρα ουν ως καιρόν έχομεν, εργαζώμεθα το αγαθόν προς πάντας”.  Ο Απόστολος με αυτή τη ρήση, μας προτρέπει, καθώς μας δίνεται η ευκαιρία, να κάνουμε το καλύτερο για όλη την Ανθρωπότητα».



Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στα χωριά των Πομάκων