Η ΥΜΑΘ εγκαινίασε την Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015”, στην Κομοτηνή

1484394108 1
1484394108 1

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εγκαινίασε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, την Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2015», στην Κομοτηνή.

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός, ανάμεσα σε άλλα ανάφερε τα παρακάτω:
 
Η έκθεση που ξεκινά σήμερα στην Κομοτηνή, και έχω την τιμή να εγκαινιάζω, είναι ένα βήμα προς την πραγμάτωση μια υπόσχεσης που έδωσα στον εαυτό μου και στους συμπολίτες μου, όταν ανέλαβα το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πριν 10 μήνες. Η υπόσχεσή ήταν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης να τιμήσει τον τίτλο του και να γίνει ξανά ο θεσμός που θα αγκαλιάζει ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη, από την Καστοριά και τη Φλώρινα μέχρι τον Έβρο και τη Σαμοθράκη. Νομίζω ότι η επιτυχία της Έκθεσης που ξεκινά σήμερα στην Κομοτηνή, θα είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Την έκθεση διοργανώνουν από κοινού η Δ.Ε.Θ. Helexpo και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η Helexpo A.E., φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο μας, έχει επιδείξει εξαιρετικό έργο στη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, και εξαιρετική τεχνογνωσία και ικανότητα. Όπως έκανα πρόσφατα και στην έκθεση Destination, στη Θεσσαλονίκη, καλώ και σήμερα τα στελέχη της, να αγκαλιάσουν τη Θράκη και να τη θέσουν στο επίκεντρο της προσοχής τους. Να μεταφέρουν και εδώ τη μεγάλη τεχνογνωσία τους, και να πάρουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να φέρουμε ξανά τη Θράκη στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Να θυμίσουμε τον πλούτο της, τα εξαιρετικά προϊόντα της, τις πανέμορφες τοποθεσίες της, και να φέρουμε στο προσκήνιο τους ξεχωριστούς ανθρώπους της, που είναι ονομαστοί για τη φιλοξενία και την ποιότητα τους. Με αφορμή τη σημερινή Έκθεση, ας εντείνουμε τους δεσμούς ανάμεσα στους φορείς και τους παραγωγούς μας, και είμαι σίγουρη ότι του χρόνου που θα ξαναβρεθούμε εδώ, θα αναφερόμαστε σε πολλά επιτεύγματα και επιτυχίες που ξεκίνησαν αυτό το τριήμερο.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Αγροτών και Παραγωγών με την Υφυπουργό, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Επόμενο άρθροΕίδη πρώτης ανάγκης από το προσωπικό του ΥΜΑΘ για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη