ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΥΜΑΘ κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

1484396345
1484396345
Με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, τον Μεγαλόσταυρο με έμβλημα τη Θεοτόκο, τιμήθηκε σήμερα (Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως αναγνώριση της πολύτιμης και πολύχρονης προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία, για την επιστροφή των ιερών λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης στον τόπο καταγωγής της, στο Ζαγκλιβέρι.


Σε δήλωσή του μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Καράογλου δήλωσε  πως: «Είναι συγκινητικό να σε τιμά ο τόπος σου και οι συντοπίτες σου να αναγνωρίζουν εμπράκτως τις μακροχρόνιες προσπάθειες και τους αγώνες που δώσαμε από κοινού, προκειμένου 249 χρόνια μετά το μαρτύριο της, τα λείψανα της Αγίας Ακυλίνας να επιστρέψουν στο σπίτι της, στο Ζαγκλιβέρι. Πλέον η Αγία Ακυλίνα, το καύχημα της Ορθοδοξίας, αναπαύεται στον τόπο που γεννήθηκε και από εδώ προστατεύει τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ελλάδα ολόκληρη. Η ακλόνητη δύναμη της πίστης της, η άρνηση της να απαρνηθεί τα πιστεύω της και η θυσία της, μας δίνουν δύναμη και κουράγιο, μας δείχνουν το δρόμο της σύνεσης και της αρετής. Η πολιτική δεν πρέπει να είναι ένας χώρος προσωπικής καταξίωσης, αλλά πεδίο προσφοράς και αλτρουισμού. Ευχαριστώ από βάθος καρδιάς για την ύψιστη τιμή και υπόσχομαι να συνεχίσω, με τη βοήθεια του Θεού, να προσφέρω  στον τόπο μου».

 

Προηγούμενο άρθροΘ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ Η ΝΕΑ Κ.Α.Π. ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Επόμενο άρθροΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ