ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

1484396874
1484396874
Την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη με σκοπό την αύξηση της απασχόλησης, τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και την τόνωση της εξωστρέφειας έθεσε ως βασική του προτεραιότητα ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στη διάρκεια σύσκεψης φορέων της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

«Θα κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση ώστε το Υπουργείο να παράγει ουσιαστικό έργο και να καταξιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, τονίζοντας ότι προσωπικός του στόχος είναι να καταστήσει τη Μακεδονία και τη Θράκη «αναπτυξιακό πυλώνα και πόλο προσέλκυσης επενδύσεων».

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός εστίασε στα φαινόμενα ελλιπούς αστυνόμευσης, στις καθυστερήσεις υλοποίησης έργων υποδομής, στην αύξηση του παραεμπορίου και στις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων τα οποία, όπως είπε, είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της πόλης.  Επισήμανε μάλιστα ότι «καθυστερήσεις, ελλείψεις και δυσλειτουργίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη και να προκύψουν όλες εκείνες οι συνθήκες για την ανάπτυξη και την αναβάθμισή της».

Πρόσθεσε δε ότι «με συντονισμένες δράσεις, οργανωμένο σχέδιο και αποφασιστικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να προτείνουμε και να πετύχουμε λύσεις, προσδίδοντας στη Θεσσαλονίκη το ρόλο που πραγματικά της αξίζει».

Άλλωστε, κατέληξε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, «η ύπαρξη του νέου Υπουργείου θα είναι προς την κατεύθυνση συντονισμού και ενεργειών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας».

Προηγούμενο άρθροΟμιλία για τις προγραμματικές δηλώσεις
Επόμενο άρθροΣειρά επισκέψεων και επαφών του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης με υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας