ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ’

1484396891
1484396891
Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία στο ξενοδοχείο Porto Pallas  η ημερίδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ¨Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιας ζώνης Θερμαϊκού Κόλπου : Πιλοτική εφαρμογή στη δυτική παράκτια ζώνη¨.
     Στην ομιλία του ο Γ. Γ. Μακεδονίας Θράκης καθηγητής Γεώργιος  Χατζηκωσταντίνου ως εκπρόσωπος του φορέα υλοποίησης του έργου τόνισε τη σημασία του για την αναβάθμιση της προστασίας του Θερμαϊκού Κόλπου και την ενίσχυση της βιώσιμης Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι τα παραδιδόμενα σήμερα εργαλεία αποτελούν παρακαταθήκη για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
  Ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου καθηγητής   Γεώργιος  Ζαλίδης τόνισε ότι με την εφαρμογή των εργαλείων που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, καθιστάτε εφικτή η ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης τόσο ως προς τις διάφορες πηγές ρύπανσης όσο και ως προς την ενιαία παρέμβαση για την αντιμετώπισή της.
 Τις  διαστάσεις του προγράμματος για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον  Θερμαϊκό Κόλπου παρουσίασε η Διευθύντρια  του Θερμαϊκού της Γ.Γ. Μακεδονίας Θράκης κ. Νικολέτα Τσικώτη.
 Την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους της Περιφέρειας ο κ. Μιχάλης Τζιώλας,  εκπρόσωπος του ΤΕΕ, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης καθώς και εκπρόσωπος του φορέα διαχείρισης Δέλτα, Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα.

Προηγούμενο άρθροΗΜΕΡΙΔΑ ‘ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΟΛΠΟ’
Επόμενο άρθροΑνάληψη Καθηκόντων ΥΜΑΘ