Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΩΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΝΑΒΑ

1484397769
1484397769

  Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δυνατότητες συνεργασίας Εκκλησίας και Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης για τη στήριξη οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

  Το μεσημέρι ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου είχε αντίστοιχη συνεργασία με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.

  Σχετικά με τις δύο συναντήσεις, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, εξήρε την κοινωνική προσφορά των δύο Ιερών Μητροπόλεμων υπό τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Αναφερόμενος δε, στο αντικείμενο των συναντήσεων, δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που αφορούν το φιλανθρωπικό έργο των Μητροπόλεων και τον κοινωνικό ρόλο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης που πρέπει να είναι αναβαθμισμένος και βεβαίως τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε από κοινού ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, τους οικονομικά ασθενέστερους, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο όπως αυτή που βιώνουμε.»

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΥΡΙΟ TON ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ-ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ κ. ΒΑΡΝΑΒΑ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΜΕ