ΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ

1484398081
1484398081
 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας στο ΥΜΑΘ, με τους Δημάρχους Ευκαρπίας κ. Χαράλαμπο Πανταζόγλου, Πολίχνης κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη και Σταυρούπολης κ. Σάββα Σερασίδη, με αντικείμενο το μέλλον της έκτασης του πρώην εργοστασίου της ΔΙΑΝΑ.

 Μετά το πέρας της σύσκεψης, κατά την οποία εξετάστηκαν οι ανησυχίες των δημάρχων για το ενδεχόμενο εκμετάλλευσης της έκτασης, χωρίς ουσιαστική εξυγίανση του εδάφους, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν για αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης προς όφελος ενός ευρύτερου συνόλου πολιτών, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, δήλωσε:

 «Το Δημόσιο όπως είναι γνωστό κατέθεσε Αγωγή ζητώντας τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ από τους ιδιοκτήτες της ΔΙΑΝΑ για να υπάρξει η εξυγίανση της έκτασης που επιβαρύνθηκε πριν από χρόνια. Η διαδικασία είναι πλέον στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Έχουμε μια άριστη συνεργασία με τους Δημάρχους της περιοχής και αποφασίσαμε σήμερα, να κατατεθεί ένα νέο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, το οποίο θα δεσμεύει για κοινωφελείς χρήσης την έκτασης της πρώην ΔΙΑΝΑ. Είναι μια εξέλιξη που κυρίως εξασφαλίζει την προστασία της υγείας των πολιτών της περιοχής και την οποία θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το ΥΜΑΘ. Ορισμένοι δήμοι έχουν Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, άλλοι βρίσκονται στη διαδικασία της σύνταξης. Ανεξάρτητα από αυτό, κάθε δήμος μπορεί να επιλέξει ορισμένα οικοδομικά τετράγωνα και να φτιάξει ένα τοπικό πολεοδομικό σχέδιο που λέγεται τοπικό ρυμοτομικό.»

Προηγούμενο άρθροΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ‘ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ’ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ