Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ 2008 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

1484398517
1484398517

 

              Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, επισκέφθηκε χθες το νομό Σερρών, όπου είχε συναντήσεις με το Νομάρχη κ. Στέφανο Φωτιάδη και τους Δημάρχους του νομού.

            Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων, υπό τον κ. Υπουργό, με τη συμμετοχή του Νομάρχη και όλων των δημάρχων του νομού, του Προέδρου του Τ.Ε.Ι. τους επικεφαλής του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, εκπροσώπων των Αγροτών και του Δημόσιου Τομέα.       

            Οι συμμετέχοντες φορείς έθεσαν τα αιτήματα του νομού και ο κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε ότι «το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα είναι αρωγός σε μεγάλες επιλογές των αρχών του νομού Σερρών», ενώ ζήτησε την κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης μελέτης μεγάλου έργου, το οποίο θα αναλάβει, με προγραμματική σύμβαση, να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο. Επίσης ο Υπουργός ζήτησε μια συνολική πρόταση πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων του νομού Σερρών, από τα οποία θα αναδεικνύεται η τοπική δημιουργία και θα αξιοποιείται το πολιτιστικό και αθλητικό δυναμικό των Σερρών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζίμας τόνισε:

            «Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής δεσμεύτηκε ότι το 80% των πόρων από το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα διατεθεί στην Περιφέρεια και επιβάλλεται οι τοπικές αρχές να επιδείξουν ετοιμότητα καταθέτοντας συγκεκριμένες μελέτες».

           

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 26ης – 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ