ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ GATE-INN

ypes press002
ypes press002

Με πολύ σημαντικά αποτελέσματα και νέες προοπτικές για την ενίσχυση της καινοτομίας στη Βόρεια Ελλάδα ολοκληρώθηκε, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης καθηγητή Λουκά Ανανίκα, ως εκπρόσωπο του Υπουργού κ. Γιώργου Καλαντζή, η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου GATEINN που υλοποιεί το ΥΜΑ-Θ, σε συνεργασία με την Νομαρχία της Ρώμης και την Ορεινή Κοινότητα Castelli Romani ePrenestini στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πλαισίου Δράσεων PROGRESDEC της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg IIIC South.

Στην εναρκτήρια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2007 στην πόλη Rocca Priora, έδρα της ορεινής κοινότητας Castelli Romani e Prenestini, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης καθηγητής Λουκάς Ανανίκας στην ομιλία του μετέφερε τις ευχές του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή για καλή και εποικοδομητική συνεργασία, ανέπτυξε τους τομείς δράσης του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και τόνισε τη σημασία της καινοτομίας για το παγκόσμιο επιχειρείν. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε έμφαση στο νέο ρόλο που αποκτούν η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, ως γέφυρες μεταφοράς της Ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής και στρατηγικής, στις γείτονες χώρες- νέα μέλη και ως πόλοι για την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη.

Στις 12 και 13 Ιουλίου 2007, το κλιμάκιο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης βρέθηκε στη Νομαρχία της Ρώμης, όπου πραγματοποιήθηκαν κύκλοι συζητήσεων σχετικά με την προοπτική δημιουργίας μίας Κεντρικής Διακρατικής Στρατηγικής Πύλης για την Καινοτομία στις περιοχές εφαρμογής του Έργου, όπως και για διαχειριστικά θέματα αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών και την επίτευξη των βέλτιστων δυνατών αποτελεσμάτων για τις δύο γείτονες χώρες._

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ TOY
Επόμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ