ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ypes press002
ypes press002
Επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο των Δικαστικών Φυλακών Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, κλιμάκιο συνεργατών του Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης, κ. Γιώργου Καλαντζή,  ως αναγνώριση και με στόχο την ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελείται.

Ο κ. Καλαντζής δήλωσε σχετικά:

«Πρόσφατα πληροφορήθηκα τη λειτουργία δημοτικού σχολείου στις Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής. Το σχολείο λειτουργεί πιλοτικά από τα μέσα Σεπτέμβρη και αυτή τη στιγμή μετρά 16 μαθητές, Έλληνες και αλλοδαπούς. Κάποιοι από αυτούς είχαν αναγκαστεί να διακόψουν την εκπαίδευσή τους, ενώ αρκετοί είναι αναλφάβητοι. Τους δίνεται έτσι μία δεύτερη ευκαιρία είτε να συνεχίσουν τις σπουδές τους είτε να ξεκινήσουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από την αρχή.

Το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης κι εγώ προσωπικά, από την πρώτη στιγμή ενδιαφερθήκαμε για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου. Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, κλιμάκιο συνεργατών μου θα επισκεφθεί το Σωφρονιστικό Ίδρυμα της Κομοτηνής, προκειμένου να συγχαρούν όλους αυτούς που εμπλέκονται στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια αλλά και να ενημερωθούν για τυχόν δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινή πρακτική εφαρμογή του προγράμματος.

Προκειμένου μάλιστα να διευκολυνθεί το εκπαιδευτικό έργο, δεδομένων και των ιδιαίτερων συνθηκών λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου,  αποστέλλουμε τεχνολογικό εξοπλισμό προβολής επιμορφωτικού  υλικού.»

 

Προηγούμενο άρθροΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ 14η ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ 6ο PHARMA POINT