ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ.

1484398750
1484398750
Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του καταναλωτικού κινήματος και των παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης, είχαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

 Κατά σειρά, οι Υπουργοί είχαν συνεργασία με τις διοικήσεις, του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση με το Δ.Σ. του ΚΕΠΚΑ, συμμετείχε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.

 Αμέσως μετά τις συσκέψεις, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε τα εξής:

 «Έχουμε από το πρωί στο Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης σειρά συναντήσεων με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και για συμβολικούς και για ουσιαστικούς λόγους, συμβολικούς με την έννοια ότι το ΥΜΑΘ με τις αρμοδιότητες που εξοπλίζεται, γίνεται πυρήνας  της κυβερνητικής παρουσίας σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Δεύτερον, μαζί το συνάδελφο μου Γιάννη Παπαθανασίου και τους γενικούς γραμματείς, Γιάννη Τσουκαλά, τον καθηγητή στην Γενική Έρευνας και Τεχνολογίας, τον κ. Παπαδόπουλο, το γενικό γραμματέα Βιομηχανίας και τον ειδικό γραμματέα για την ανταγωνιστικότητα τον κ. Ευσταθόπουλο, συναντηθήκαμε με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και τον πρόεδρό του και τα μέλη του συμβουλίου του, συναντηθήκαμε με τη διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με τον πρόεδρο κα τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και τώρα με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ακούσαμε και ακούμε τους προβληματισμούς και τα σχέδια που έχει η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Και βεβαίως ανταλλάξαμε απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματική δραστηριότητα, τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ώστε να καταστεί, όπως είναι και το σχέδιο του Πρωθυπουργού, μητρόπολη της επιχειρηματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και κέντρο έρευνας και καινοτομίας.

 Το δεύτερο που θέλω να σημειώσω είναι πως τα επιμελητήρια και οι φορείς αποτελούν συμβούλους της εκάστοτε κυβέρνησης και εμείς δίνουμε πραγματικό περιεχόμενο στις σκέψεις και τις απόψεις για τα προβλήματα, που θέτουν. Και με συνεργασία μαζί τους, που είναι δημιουργική, καταβάλλουμε προσπάθειες, να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

 Με το ΚΕΠΚΑ και τη διοίκησή του, ανταλλάξαμε απόψεις για τη λειτουργία των αγορών. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης για τα θέματα των λαϊκών αγορών και των ελέγχων στην αγορά, ώστε η συνεργασία  να είναι διαρκής σημαντική και αδιάλειπτη, έτσι  ώστε, όπου παρουσιάζονται φαινόμενα ακραίων διαστάσεων, η παρέμβαση να είναι άμεση και αποτελεσματική και ιδιαίτερα στον χώρο των τροφίμων, για να νοιώθουν οι πολίτες ότι καταναλώνουν ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα.

Το μήνυμα που περάσαμε σε όλες τις παραγωγικές ομάδες είναι να έχουν χαμηλότερες τιμές και υψηλότερη ποιότητα. Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο βγαίνει μέσα από τις συναντήσεις και με τις καταναλωτικές οργανώσεις. Τελικό συμπέρασμα είναι, ότι ακούμε, κάνουμε τις διαπιστώσεις και βεβαίως στεκόμαστε δίπλα στους παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους. Τα πράγματα πάνε καλά και θα πάνε ακόμα καλύτερα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, και το επόμενο χρονικό διάστημα.»

 Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, δήλωσε:

«Σε συνέχεια των επαφών και συσκέψεων που είχαμε ως Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με τους φορείς, τόσο εδώ όσο και με τον πρόεδρο της κυβερνήσεως στην Αθήνα, σήμερα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σιούφας, εδώ στο υπουργείο μας, ήρθε με  τους συνεργάτες του τον υφυπουργό κ. Παπαθανασίου τους γενικούς γραμματείς και τους επιτελείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, συναντάται και με πράξεις, δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα επιμελητήρια και όλοι οι φορείς στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, στα δύο χρόνια κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο ακούει άλλα έχει δώσει και λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα. Και το σίγουρο είναι ότι σε πολλά προβλήματα ακόμη θα δοθούν λύσεις στο επόμενο διάστημα. Οσο για την αναβάθμιση του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης, τη βλέπετε.

 Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε:

Η προτεραιότητα που έθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και συνολικά η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων σε όλη την Ελλάδα προϋποθέτει στενή συνεργασία με τους φορείς. Η επαφή όλο αυτό το διάστημα γίνεται και όπως είπε ο υπουργός, είμαστε κοντά, ακούμε τα αιτήματά τους και κυρίως, αποτελεσματικά αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά τους. Νομίζω ότι τα πρώτα πολλά θετικά σημάδια είναι εμφανή και είμαι απολύτως βέβαιος, ότι η όλη πολιτική της κυβέρνησης, ο Αναπτυξιακός Νόμος, οι φορολογικοί νόμοι, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενίσχυση του ανταγωνισμού θα έχουν  εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα και τους επόμενους μήνες».-

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ