ΤΡΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 90.000 € ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΠΟΛΙΤΕΙΑ”

ypes press002
ypes press002
Τρεις μελέτες έργων, συνολικού ύψους 90.000 €, που αφορούν στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, εντάχθηκαν στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτεία», με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Οι μελέτες αφορούν στα εξής:

1. Διαμόρφωση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εκπόνησης του Στρατηγικού Προγράμματος του Υπουργείου. Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα, με το οποίο θα εφαρμοστεί η στρατηγική και ο προγραμματισμός του Υπουργείου, σε όλο το εύρος της οργάνωσης των υπηρεσιών του, μέσα από την ενσωμάτωση στην καθημερινή διοικητική πρακτική, μορφών επιχειρησιακού προγραμματισμού.

2. Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος Σχεδιασμού Θέσεων Εργασίας του ΥΜΑ-Θ. Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα «εργαλείο», που θα βοηθήσει στην εφαρμογή συστημάτων και τεχνικών της διοίκησης της ποιότητας, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων των υπηρεσιών του υπουργείου.

3. Διαμόρφωση Δεικτών Μέτρησης Αποτελεσματικότητας – Αποδοτικότητας του ΥΜΑ-Θ. Το έργο στοχεύει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και την ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού στις σύγχρονες ανάγκες και τα νέα πρότυπα διοίκησης.

Τα έργα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της εφαρμογής της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης (Π.Δ.167/2005), ο οποίος γίνεται περισσότερο ευέλικτος με κύριο ζητούμενο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του διοικητικού μηχανισμού.

Με την εφαρμογή των έργων αυτών, το Υπουργείο στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών του.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 7/12/2005
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΔΕΑΣ”