O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ”

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2005, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στη μουσικοφιλολογική εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και η «Αμφικτυονία Ελληνισμού», με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Τσιαρτσιώνης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «ο εορτασμός αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, που η ιστορία παραχαράσσεται και η ελληνικότητα της Μακεδονίας αμφισβητείται. Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μια μορφή μυθοποιημένη και φωτεινή, μέσα στους αιώνες και τους λαούς. Μια μορφή, που μετέφερε σ’ όλο τον κόσμο τη “δάδα” του ελληνικού πολιτισμού, που διέδωσε την ελληνική γλώσσα, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τη Χριστιανική διδασκαλία».

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ιστορικά η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στον αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας: «Ας μην ξεχνάμε, ότι η Δυτική Μακεδονίας αποτέλεσε το προπύργιο της ρωμιοσύνης στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και της υποδούλωσης. Η περιοχή φώτιζε πνευματικά τον ελληνισμό. Στα ιερά χώματά της άναψε η φλόγα της απελευθέρωσης, που οδήγησε στον ένοπλο Μακεδονικό Αγώνα. Μια περιοχή, της οποίας οι απόγονοι βρίσκονται απόψε εδώ και αποδεικνύουν ότι εξακολουθούν να κρατούν σταθερούς τους δεσμούς τους με τον τόπο τους, αλλά και να αισθάνονται περήφανοι για την καταγωγή τους.
 
Να σημειωθεί πως το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 ετών από την ίδρυσή του, εξέδωσε σε CD το ορατόριο «Τα νεανικά χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου», σε μουσική Νίκου Αστρινίδη και κείμενο Αλέκου Δαφνομήλη.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 15/06/05
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΘΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “EX-INT” ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ